Analizator przepływu piwa - BarCent PIWO 1 linnia
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
BarCent 305
Urządzenie kontrolujące trudno policzalne produkty rozlewane z beczek
Historia
Pomysł na urządzenie przyszedł podczas codziennych rozliczeń piwa w pubie studenckim. Dokładność z jaką rozliczano piwo metodą ważenia beczek była przynajmniej niezadawalająca co powodowało częste konflikty na linii Barman- Właściciel. Połączenie wiedzy z dziedzin elektroniki i informatyki oraz wiedza o prowadzeniu rozliczeń w gastronomii zaowocowało otwarciem projektu "Licznik Piw". Rozpoczynając pracę nad prototypem nikt się nie spodzeiwał tak dużej złożoności problemu. Żeby podołać temu zadaniu prace oraz testy w pubie trwały ponad 3 lata. Wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniu rynku firma Eureka Project Group w 2003 roku zaproponowała produkt BarCent 205 rozliczający piwo beczkowe.
Od roku 2006
Obecnie sprzedawana jest wersja BarCent 305 z dużym wyświetlaczem LCD, możliwością rozliczanie piwa, zimnych napoi oraz wina rozlewanych z beczek. Posiada komunikację z komputerem na bazie programu BC_Raport, współpracuje z systememi typu POS, ma możliwość zdalnego raportowania przez Internet. Konkurencyjna cena skłania wielu klientów do zakupu BarCent 305 jako jedynego rozsądnego rozwiązania do kontroli sprzedaży trudno policzalnych produktów sprzedawanych z beczek.
Dla kogo oferta?
Produkt znajduje uznanie w dużych popularnych klubach muzycznych, znanych pubach, restauracjach oraz hotelach. Dużą grupę odbiorców stanowią również właściciele ogródków piwnych oraz niewielkich osiedlowych pubów. Już 500 instalacji w Polśce dowodzi o skuteczności rozliczania za pomocą urządzeń BarCent.
Dlaczego inwestycja w BarCEnt jest opłacalna?
pełna kontrola każdej wylanej porcji, to więcej sprzedanego piwa z beczki
brak konieczności ważenia beczek, to brak strat przy ich wypinaniu
informacja o przelanych porcjach, to wzrost jakości sprzedaży
pełna informacja o sprzedaży, to mniej pieniędzy dla Ciebie
szybka i sprawna obsługa, to większe zadowolenie klienta
Co zyska Manager lokalu ?
łatwe i szybkie przeprowadzenie inwentaryzacji
możliwość porównania rzeczywistych nalań z zabonowanymi
pewność ciągłej kontroli
przejrzystość rozliczeń
Jakie zyski przynosi Obsłudze?
szybka i precyzyjna obsługa klienta
miła i sympatyczna atmosfera pracy
koniec z uciążliwym ważeniem beczek
odpowiedzialność tylko za swoją zmianę
wygoda przy tworzeniu raportu
rozliczanie z rzeczywistej sprzedaży
Jakie korzyści dostaje klient ?
pewność zakupu pełnej porcji piwa
zadowolenie z szybkiej obsługi
Jak BarCent 305 wpływa na pracę Barmana ?
Jedyną zmianą na jaką musi przygotować się personel to wcześniejsze wyjście do domu, ponieważ czas potrzebny na inwentaryzację zostaje skrócony do minimum.
Zalety urządzenia BarCent :
rozlicza każdy wylany mililitr
posiada detektor piany
rozpoznaje rodzaje porcji
wykrywa nalania piw z sokiem
automatyczne ważenie beczek
podgląd sprzedaży w dowolnym momencie
chroni przed nadmiernym przelewaniem
uwzględnia nie dolewania tzw. pod kreskę
rozróżnia nalania jednym ciągiem kilku piw
uwzględnia nalania piwa w ratach
BarCent jest dla:
dla tradycjonalistów, poda rzeczywistą sprzedaż w litrach
dla zabieganych, na żądanie wykona raport sprzedaży
dla leniuchów, automatycznie wykona raport
dla perfekcjonistów, poda wartość w złotówkach, litrach, porcjach
dla wszystkich, którzy pragnš rozliczać się w szybki, uczciwy sposób
Jak to działa ?
Pomiar dokonywany jest za pomocą turbin szwajcarskiej produkcji. Turbinki wyposażone są w detektor piany, dzięki czemu mierzony jest rzeczywisty przepływ piwa.
Automatyczne raportowanie sprawia, że urządzenie jest bezobsługowe. Sporządzane codziennie raporty sprzedaży można odczytać z urządzenia za pomocą wyświetlacza LCD lub poprzez transmisje danych do komputera lub poprzez zdalne raportowanie do Internetu.
"Sztuczna Kreska" - moduł umożliwiający poprawną dystrybucję. Na sekundę przed nalaniem pełnej porcji zaświeca się lampka kontrolna.
Jakie informacje są w raportach ?
Raport sprzedaży dziennej:
wartość sprzedaży w złotówkach
ilości porcji małych oraz dużych
ilość sprzedanych litrów
wartość przelanych porcji
Raport sprzedaży kufli
data i godzina każdego nalania
ilość wylanych mililitrów
Raport sprzedaży beczek
czas poczštku i końca beczki
ilość wylanych porcji z beczki
wartość sprzedanej beczki
Monitoring OnLine - usługa umożliwiająca podgląd sprzedaży z dowolnego miejsca na świecie poprzez serwis www.epg.pl.
Współpraca z POS - urządzenie współpracuje ze wszystkimi dostępnymi na polskim rynku aplikacjami typu POS służącymi do rozliczania obiektów gastronomicznych.